Etosha - Reisverslag uit Otjiwarongo, Namibië van Isabel Oubrie-Catseman - WaarBenJij.nu Etosha - Reisverslag uit Otjiwarongo, Namibië van Isabel Oubrie-Catseman - WaarBenJij.nu

Etosha

Door: pascalenisabelinafrika

Blijf op de hoogte en volg Isabel

31 Mei 2010 | Namibië, Otjiwarongo

Hallo allemaal,

De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Etosha. Het was echt in een woord geweldig! We sliepen in een lodge in het park. We konden te voet naar the waterhole (een waterput) waar de beesten naar toe komen, zeker nu vanwege de droogte. De eerste keer dat we er heen gingen spotten we meteen al 3 olifanten. Tijdens het avondeten hoorden we dat er 14 zaten, dus wij gauw afrekenen en erheen. Het bleken er 40 te zijn! Echt gaaf, mannetjes, vrouwtjes en kleintjes. Er waren ook neushorens, giraffen en zebra's. Kortom, de hele lion king voor onze neus.
Even later hadden we onze eigen waterhole, toen Isabel ging douchen (mooie badkamer, heerlijke regendouche zonder opstaand randje) en er iets te laat achter kwam dat het putje verstopt zat... Het water liep nog net niet onder de deur door... Het dweilen duurde langer dan het douchen.
De volgende dag vroeg opgestaan om dieren te spotten. Over het algemeen zijn er veel vlaktes waardoor je ver kunt kijken. Onderweg kregen we een tip dat er leeuwen gespot waren. Wij er naar toe en ja hoor! Een hele familie. Geluk, want leeuwen zijn wat moeilijker om te spotten. Bij de meeste waterholes kom je wel dieren tegen. 's Middags is het te warm voor de dieren (en voor ons) dus lekker bij het zwembad een tukje gedaan. Gister weer een hele kudde zebra's, giraffen en wildebeasts gezien. Ook een olifant langs de weg. Verder nog red hartebeasts, aasgieren, dik diks, springbokken, oryxen, kudu's, impala's enz enz. gezien. Echt heel gaaf om ze zo van dichtbij te zien. Pascal heeft zich kunnen uitleven met z'n zoomlens! (Zoals jullie kunnen zien)
Vanacht in een lodge (superchique) buiten het park geslapen en vandaag richting Waterberg. Hopelijk zien we hier nog cheetas en luipaarden.
Toen we net Otjo binnen gereden kwamen, werden we aangehouden door 2 politieagenten. Of we wisten hoe hard we mochten en hoe hard we dachten gereden te hebben. Te hard dus... 72 waar je 60 mag. Na als twee kleine kinderen plechtig beloofd te hebben het nooooit meer te doen, mochten we gaan. (Dit is trouwens de tweede keer dat we aangehouden zijn en ons nl rijbewijs voldoende was. De ANWB klopt gewoon geld uit je zak met dat internationaal rijbewijs.)
Vanaf Etosha hebben we nu alleen nog asfaltweg. Een smalle weg waar je 120 mag en waar je ook fietsers en voetgangers tegen komt. Ook steken hier wrattenzwijnen met zelfmoordneigingen over, ze wachten net zo lang tot je er bijna bent...
Nog een paar dagen en dan zit het er weer op... We denken er nog even niet aan. We willen natuurlijk als we terugkomen niet onze zomerkleren achter in de kast moeten leggen he!

groetjes, Pascal en Isabel

• 31 Mei 2010 - 11:06

Duizendpoot:

Mooi hoor Pascal!De duizendpootjes vonden het prachtig!
    Fijne dagen nog....en bedankt voor je sms Izzie! SUPERlief!
    Groetjessssssss

• 31 Mei 2010 - 11:18

Bianca:

Prachtige foto's!

• 31 Mei 2010 - 11:22

Inge:

Wat een mooie plaatjes en een leuk reisverhaal!
    Nog een fijne reis, al is het einde in zicht.
    Jullie kunnen je zomerkleding bij de hand houden hoor, komend weekend wordt het hier ook mooi. Dat hebben julie goed geregeld. Tot volgende week, Lfs Inge

• 31 Mei 2010 - 11:37

Marian:

Dit is echt geweldig,
    vooral die olifanten bij de drinkplaats.

• 31 Mei 2010 - 11:56

Nath En De Mannen:

En ik was al helemaal verwonderd dat ik vanmorgen een vos zag (tussen onze kippen)...., prachtige foto's. Ik ga ze straks aan de jongens laten zien. Geniet ze nog de laatste dagen
    Liefs van ons

• 31 Mei 2010 - 14:50

Ingrid:

allereerst bedankt voor mijn verjaardagskaartje wat zien jullie veel mooie dieren en wat een prachtige foto's.
    en neem aub wat warmte mee naar holland. veel plezier nog

• 31 Mei 2010 - 15:38

Mirjam En Johnny:

wat een belevenissen tussen al die beesten.
    het lijken wel foto's uit de national geografic. Prachtig.
    Nog veel plezier, groetjes uit een fris oostburg.

• 31 Mei 2010 - 16:18

Maritz:

PRACHTIG!!!!!!!!!!!!!!!!

• 31 Mei 2010 - 16:54

Opa En Oma Oubrie:

dit is een mooie dag geweest al die olifanten leeuwen en zebras jammer genoeg begint het te korten,maar geniet nog maar zo lang het kan grt uit Oostburg

• 31 Mei 2010 - 19:59

Freddie En Addie:

ben benieuwd naar de andere fotos en isabel heb je ook nog gefilmd moet ook prachtig zijn

• 14 Juni 2010 - 12:39

Nessie & Kris:

Kleine lofifantjes? Lucky bastards!

Wij hebebn enkel babygirafje, babyneushoorn, baby blue widlbeest, baby zebraatjes en uiteraard pumbabiggetjes (ik noemde ze soms ook 'snorzwijntjes').

Schattig hè!